maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kumpparit ruttuun ja menoksi

Karhujen drag-esiintuloa odotellessa bongasin sadehyhmäisestä lähiympäristöstä eli S:n jalasta nerokkaat kumisaappaat. Japanilaiset Amaort-saappaat ovat paitsi yksinkertaisen tyylikkäät, myös käytännölliset, ne kun ruttaantuvat varsin pieneen tilaan. Enää ei tarvitse vuokrata rekkaa, että saa kumisaappaat näppärästi matkaan mukaan! Vartta voi päivän mielihalujen mukaan rullata ja kääntää – odotamme ensimmäistä Amaort-origamiopasta.

Ostoaikeinen voi aloittaa etsinnän esimerkiksi Shopstylestä, mutta muualtakin löytyy. Brandoksella on pari vaihtoehtoa, mutta hinta on melko suolainen ja värit ne perinteisimmät, kuten tapana on.


Harmaan lisäksi löytyy muun muassa tällaisia värejä
Kuvan materiaali: shopstyle.co.uk ja mr-shoes.co.uk


sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Drag Bear Race kenkänäkökulmasta

Olen aina ihmetellyt sitä, kuinka paljon palstatilaa oikeat tyylibloggarit uhraavat kameroille. Nyt ymmärrän. 

Tavoitteenani oli paparazzoida Drag Bear Racen kenkätarjontaa ihan olan takaa, mutta peruspokkarikamerani toimintavalmius oli luokkaa katatoninen hämäläinen ja tarkennus tyyliä kokeellinen taide-elokuva. Edes pohjaton lahjakkuuteni valokuvaajana ei pelastanut tilannetta. 

Törmäsin myös suomalaisen kenkäkulttuurin perusongelmaan. Siis sen lisäksi, ettei sitä ole. Muuhun vaatekertaan panostetaan loistokkaasti, mutta kengät on sitten jotkuvaankivat tai öönäämustat. Tässäkin kavalkadissa oli vain muutama asukokonaisuutta tukeva kenkäpari. Onneksi joistain niistä tuli (melkein) onnistuneet kuvat. 

Ja sitten kenkänillitys sikseen: kokonaisuuksina Racen osanottajat olivat kerrassaan fabulöösejä, jokainen!

Suomalaiskansalliseen asuun perusmustat melkeinjuhlakengät olivat kerrankin nappi valinta. Poseeraus melkein yhtä kansallisten kumisaappaiden vieressä oli varmasti etukäteen suunniteltu.

Nämä oranssit kengät (oikealla) taas olivat koko asun clou! Olé!

Lähtiessämme kukaan ei tiennyt Racen voittajaa, eikä ketään oikeastaan edes kiinnostanut, mutta  henkilökohtainen kenkäsuosikkini oli tämä. Tarpeeksi tyyliä, tarpeeksi kimallusta, tarpeeksi asennetta! 

Ja lopuksi vielä Kummien kenkien kannanotto avioliittolakikeskusteluun.

lauantai 21. kesäkuuta 2014

Päivän bongaus: Kengät melkein kaukomailta

Jos taustalla kuultava levy ei soita mitään kelloa, olet todennäköisesti liian nuori lukemaan tätä blogia
Erittäin tyylilahjakas ystävämme M sattui samaan kahvilaan ja vähemmän yllättäen bongasin jaloistaan varsin särmät jalkineet. Tiedusteluihin merkistä ja alkuperästä sain vastaukseksi että ei aavistustakaan ja jostain Hong Kongista ja että halvat oli. Vasta myöhemmin tajusin, että M ei varmaankaan tarkoittanut kaukoitäläistä kaupunkia vaan sitä kehäteiden kamakauppaa.

Tämähän todistaa, jälleen kerran, että tyylikkyyteen ei tarvita ökymerkkejä eikä ylihintaa!

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Päivän bongaus: Swedarit sukilla


Vaikka kiistelemme Sadun kanssa muiden puheenaiheitten loputtua siitä, sopivatko sukat sandaalien kanssa vaiko eivät, niin tästä kahvilan ikkunasta bongatusta yhdistelmästä lienemme molemmat piristyneitä.

Ennustan Suomen suven sääolojen saavan viimeisetkin konservatiivit muuttamaan mielipidettään sukka+sandaalit-kysymyksen suhteen, olettaen että itsesuojeluvaisto vielä toimii. Se on sandaali sukilla tai sandaali kylmettymiskuolemalla, kuulkaas.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Päivän bongaus: Ne jyrää meitin!

Tilastoidessamme ohikulkijoiden jalkineita Espan puistossa tulevaa Converse-postausta varten teimme yllättävän havainnon. Niin teennäistä kuin ihmisten jaottelu sukupuolen mukaan onkin, niin otamme sen heti käyttöön, kun stereotypiota aletaan murskata: Näytti nimittäin siltä, että miehillä on tällä haavaa kiinnostavampia kenkiä kuin naisilla! 

Tästä esimerkkinä varsin tyylikkään miespuolisen ihmisen jalkineet, jotka toivat muuten hillittyyn oufitofthedayhinsä juuri sitä oikeaa särmää!

Merkki on Toms

Emme kuitenkaan katkeroidu horisontissa siintävästä Battle of the Sexes -häviöstä, vaan muistamme, että tärkeintä ei ole voitto vaan kiva peli! Aivan kuten Trivial Pursuitissa.

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ocram – värejä asustukseen ja kokovartalokäyttöön

Jos ennen törmäsi kauppaan, jonka ikkunassa oli värillisiä kenkiä, pystyi päättelemään sijaintinsa melkoisella varmuudella Iloisen päivän eteen. Nyt saattaa paikallistaa itsensä myös Porthaninkatu neljään.

Väriä löytyy muustakin kuin Caloun kengistä

Ocram on vaatekauppa, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota kenkiin. Värillisiin kenkiin, jos tarkkoja ollaan – esimerkiksi desert booteja (Mikä tää on suomeksi? Aavikkosaapas? Hylätty saapas? Jälkiruokasaapas?) löytyy spektrin joka kulmalta. Tarjolla on kokoelma pienten merkkien kenkiä, joita ei suurista ketjukaupoista hevillä löydä, kuten West Coast, Cravo & Canela, Stylesnob, Migant, Brooklyn ja Hembra. Kummat kengät oli taas tapahtumien keskipisteessä, sillä juuri kysellessäni tyhmiä paikan omistajapuolikas Marco Venäläiseltä, tupsahti sisään myös laatikollinen kukallisia Dr. Martenseja!

Kummat kengät myrskyn silmässä: juuri saapuneet kukkaismartensit

Toisin kuin ammattitaitoinen kirjoittaja, en kysynyt tämän sandaalin merkkiä eikä laatikossa lue mitään. Mokomat epäinformatiiviset kenkäpakkausdisainerit! Taustalla West Coastin korkokengät, esimerkillisesti merkityn laatikon päällä.

Liikkeessä toimii myös koruliike Cin cin,  jonka tuotteet kimmeltävät kilpaa Stylesnobin korkokenkien kanssa
Hembran valikoimasta löytyy myös maanläheistä sävyskaalaa

Vaikka Ocram on etupäässä naistenvaateliike, on tarjolla myös miesten kenkiä. Tai siis silleen perinteisesti ajateltuna miesten kenkiä, kaikkihan ne oikeasti ovat unisex. Värien kysyntä on kuulemma nousussa, mistä ei voi olla kuin iloinen! Venäläinen liputtaa väreillä asustamisen puolesta, ja Ocramin muotokieleltään vahvat ja selkeät kengät sopivatkin sellaiseen toimintaan loistavasti. Sain myös vinkin kenkien maalaukseen: pienoismallimaali on kuulemma kestävämpää kuin nahkamaali!

Toivon porttiteorian toimivan ja asusteväripilkkujen lisääntymisen johtavan viimein harmaan leiskuvien sävyjen diktaattorin aseman romahtamiseen pääkaupunkiseudun pukeutumisessa!

Ocram
Porthaninkatu 4, Kallio
www.ocram.fi
Ocram Facebookissa

Oranssit desert bootit sointuvat kauniisti aleilmoon, vink vink

Cravo Canelan maiharit ovat olleet hitti. Ei ihme. Tai siis, onhan se, Helsingissä.
Mustiakin kenkiä löytyy, mutta ne on diskreetisti sijoiteltu ikkunalaudan alle

Jos saappaassasi ei ole kimalletta tarpeeksi omasta takaa, sitä voi lisätä korulla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...